maanantai 28. heinäkuuta 2014

////

Viikon analysointi ja uusi viikkosuunnitelma

Treenien analysointi

Taas on viikko vierähtänyt ja on aika katsoa mitä me oikein viime viikolla tehtiin ja päästiinkö edellisellä viikolla asetettuihin tavoitteisiin. Viime viikon treenisuunnitelman yksityiskohtaisemman version löydät täältä.

Viime viikko meni yllättävän mukavasti vaikka ohjelmaan tulikin muutamia muutoksia. Tíistain palauttava maastolenkki muuttui kevyeksi irtojuoksutukseksi paarmojen takia, ja sunnuntaille suunniteltu pidempi maastolenkki jäi välistä tippuneen kengän takia. Meillä on niin vaihtelevat ja vaikeat maastot, ettei irtokengällä viitsi lähteä kokeilemaan onneaan.

Viime viikon tavoite oli:
Viikon teema näyttää siis olevan apujen läpivieminen mahdollisimman pienin avuin ja käsien herkkyyden tarkkailu. Tämän viikon tavoite onkin keskittyä omaan tekemiseen jokaisella ratsastuskerralla. Muistan myös vaatia hevosta liikkumaan heti ensimmäisestä askeleesta lähtien, enkä sluibaile edes alkukäynneissä.

Tähän tavoitteeseen päästiin, vaikkakin muutaman kerran pitkin ohjin kävellessäni huomasin ajatusteni harhailevan, mutta sain aina itseäni niskasta kiinni ja ruvettiin uudestaan töihin. Yritin tällä viikolla pitää mielessä Kyra Kyrklundin ajatuksen:”If you always do what you always did, you‘ll always get what you always got. If you are not happy with what you are getting, you have to change what you do.“

Kaikkein suurin kehitys tällä viikolla on kuitenkin tapahtunut apujenkäytössä, ja niihin reagoimisessa. Nyt Prinsu liikkuu jo lähtökohtaisesti hyvin eteenpäin alusta lähtien. Ollaan tehty Prinsun omistajan kanssa hyvää yhteistyötä asiassa ja ratsastettu molemmat samoilla periaatteilla, jolloin hevonen saa kaikilta ratsastajiltaan yhteneväisiä viestejä. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin, sillä aktiivisesti eteenpäin liikkuvaa hevosta on huomattavasti helpompi työstää!


Ensi viikolla minulla on vain kolme tallipäivää tiedossa, ma, to ja sunnuntai.

Maanantai 28.7
Koulutreeni jossa kerrataan taas kerran viime valmennuksen asioita. Muutamia maapuomeja avuksi, jotta päästään paremmin harjoittelemaan askeleen pidentämistä ja lyhentämistä laukassa ja ravissa. Keskitytään kulmiin ja hyviin teihin. Huomasin eilen, että ei käydä kyllä lähelläkään kulmia ja ympyrätkin ovat hyvin epämääräisen muotoisia. Voisi laittaa muutaman tötstän kulmiin ja kentälle avustamaan oikeissa teissä.

Torstai 31.7
Valmennus.

Lauantai 2.8
Prinsun omistajalla valmennus (esteet), käyn katsomassa ja kuvaamassa.

Su 3.8
Pitkä ja reipas maastolenkki + pellolle laukkaamaan.

Viikon tavoitteena on jatkaa samaan malliin kuin viime viikolla, mutta lisätä tehtäviä nyt kun hevonen liikkuu aktiivisesti. Pyrin myös paikoitellen hieman lisäämään kokoamisastetta. Viikon suurin haaste tulee luultavasti olemaan se, että muistan pitää pohkeeni ja istuntani kurissa myös erilaisia tehtäviä tehdessä. Minulla on paha tapa unohtaa muu kroppani taivutuksia ja väistöjä tehdessä, jolloin liike katkeaa ja hevonen valuu takaisin pohkeen taakse.

Viikon kantavana ajatuksena toimikoot
Ride your horse with your whole body, not just with your arms and legs
You're not working on the horse, you're working on yourself - Ray Hunt


0 Reactions to this post

Add Comment

    Lähetä kommentti